Κιλκίς: Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Β’ περιόδου 2018

H Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με το Αρ.Πρωτ: οικ. 552022(19919)/ 02-11-2018 εγγραφό της, προκηρύσσει τη διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Β’ περιόδου 2018, που θα πραγματοποιηθούν ημέρα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ., στην πόλη του Κιλκίς στο ΙΣΟΓΕΙΟ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην αίθουσα εξετάσεων (Μ.Σ.Θ.Ε.Υ.Ο.) της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. 
 

Αλεξάνδρα Ανανιάδου, η Κιλκισιώτισσα συγγραφέας - έκπληξη!

Από μικρή γράφει βιβλία, τοποθετεί τις σκέψεις της σε χαρτί με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Ο λόγος για μια Κιλκισιώτισσα την Αλεξάνδρα Ανανιάδου, που μας εξέπληξε ευχάριστα καθώς δύο έργα της διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα από όλη την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση συμμετοχής σε ανθολογίες από τον Εκδοτικό Οίκο «Συμπαντικές Διαδρομές». 
 

Δες το σπίτι σου με το Street View της Google!

Το Κιλκίς συμπεριλαμβάνεται στην κάλυψη της νέας υπηρεσίας της Google Street View. Πληκτρολόγησε τη διεύθυνσή σου στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά και δες να εμφανίζεται ο δρόμος και το σπίτι που ψάχνεις τρισδιάστατα!
 

Κιλκίς: Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη

H Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με το Αρ.Πρωτ: οικ. 405867/14400/ 28-09-2017 εγγραφό της, προκηρύσσει τη διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Β’ περιόδου 2017, που θα πραγματοποιηθούν ημέρα Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09:00 π.μ., στην πόλη του Κιλκίς στο ΙΣΟΓΕΙΟ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην αίθουσα εξετάσεων (Μ.Σ.Θ.Ε.Υ.Ο.) της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.
 

Αλόη: Ένα «θαυματουργό» όσο και δημοφιλές φυτό

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Η αλόη είναι το αρχαιότερο φυτό που μελέτησε ο άνθρωπος, καθώς και το πιο χρησιμοποιημένο στην θεραπευτική διαχρονικά.
 

Cranberry: Η φυσική προστασία από τις ουρολοιμώξεις

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Το Cranberry είναι ένα βότανο με επιστημονική ονομασία Vaccinum oxycoccos (Βακκίνιο το οξύκοκκο).
 

Πρόπολη: Ο θησαυρός της φύσης

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Η χρήση φυσικών προϊόντων για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και ασθενειών ήταν η θεραπευτική πρακτική από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος. Με την ανάπτυξη της φαρμακευτικής χημείας και τεχνολογίας τα φυσικά προϊόντα αντικαταστάθηκαν από συνθετικές φόρμουλες που παράγονταν στο εργαστήριο.
 
Του Δημήτρη Αγαθόπουλου. Ξεκινώντας μια πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, εν έτη 2009, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο και την τότε Δημοτική αρχή του Κιλκίς, για την δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου (ΚΙΦ), δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων θα δικαίωναν σε τέτοιο μεγάλο βαθμό το εγχείρημα, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση πολλαπλών καταστάσεων που είχανε να κάνουν με την υγεία των συμπολιτών μας και τελευταία με τους προσφυγικούς πληθυσμούς που κατά χιλιάδες συσσωρεύτηκαν στον νομό Κιλκίς.
 

Rhοdiola (Χρυσή ρίζα): Το προσαρμοσιογόνο βότανο

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Το ενδιαφέρον του κόσμου για φυσικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας είναι η τάση της εποχής. Στις μέρες μας οι άνθρωποι επιδιώκουν να ζουν καλύτερα εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο βαθμό τις σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις της καθημερινότητας.
 

Γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle): Ιδιότητες και οφέλη γιά την υγεία

 Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Εξέχουσα θέση στα φαρμακευτικά φυτά που χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική, έχει το γαϊδουράγκαθο.
 

Προβολή ειδήσεων του KilkisToday.gr στο απογευματινό δελτίο του STAR (Βίντεο)

Στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR, 18-4-2016 17:40, που παρουσιάζει η Ελένη Τσαγκά μαζί με τον Κώστα Χριστοδουλάκο στη Νοηματική γλώσσα, η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου στις ειδήσεις από την περιφέρεια μεσω των τοπικών site παρουσίασε θέμα της ειδησεογραφίας του KilkisToday.gr σχετικά με τη σύληψη του 41χρονου σκοπιανού στους Ευζώνους για εμπόριο όπλων.
 

Κουρκουμάς: το θαυματουργό μπαχαρικό

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Τα φαρμακευτικά φυτά χρησιμοποιούνται στην θεραπευτική από τα αρχαία χρόνια. Τα βότανα αποτελούσαν την κύρια πηγή συστατικών για την παρασκευή ιαμάτων για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.
 

Συμπληρώματα διατροφής και φυτοθεραπευτικά σκευάσματα γιά ποιοτικό ύπνο

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Στην εποχή μας, όπου οι ρυθμοί ζωής είναι έντονοι, η διατροφή μας μη ισορροπημένη και το άγχος μέρος της καθημερινότητας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου.
 

Διαγωνισμός Διηγήματος – «Ιστορίες του Τόπου μας» στο Κιλκίς – 2016!

Μετά την έκδοση των πολυσυζητημένων συλλογικών βιβλίων για μεγάλες πόλεις της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κάρπαθος), με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες του Τόπου μας» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
 
Κιλκισιώτικη παρουσία στα Ericsson Innovation Awards 2016 τον διεθνή οργανισμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους στο χώρο της τεχνολογίας, σε συνεργασία με ειδικούς της Ericsson.
 

Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών Σεπτέμβριος 2015 σε Κιλκίς

Έγκυρη ενημέρωση ζωντανά με συνεχή ροή για τα αποτελέσματα των Εθνικών Βουλευτικών Εκλογών - Σεπτέμβριος 2015...
 

Τα περίφημα χειροποίητα παραδοσιακά σαπούνια της Θάσου

Η οικοτεχνία παραδοσιακού σαπουνιού THASSOS SOAP ξεκίνησε την λειτουργία της στην Θάσο το 2011 από τον Μανώλη Βασίλειο, μετά από μεγάλη έρευνα και πολύ μελέτη, για την παραγωγή χειροποίητου σαπουνιού από παραδοσιακές συνταγές του νησιού με τη χρήση μιας μεγάλης ποικιλίας βοτάνων, τα οποία βρίσκονται εν αφθονία στον ευλογημένο τόπο, το νησί της Θάσου, αιθέριων ελαίων και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Θάσου.
 

Αντηλιακά: Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αντηλιακή προστασία

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Ο Ήλιος έχει οξειες επιδράσεις στο δέρμα που ξεκινούν από το κοκκίνισμα, το έγκαυμα και φτάνουν τις φωτοδερματοπάθειες (ορισμένα φάρμακα όπως τα ακνεϊκά προκαλούν φωτοευαισθησία). Επί πλέον η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση χρωματικών δυσχωμιών, τις πανάδες.
 

Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην διαχείριση του διαβητικού ασθενούς

Γράφει ο Χρήστος Χαλίτσιος. Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία νόσος του μεταβολισμού που χαρακτηρίζει απο πολυουρία, πολυδιψία, έντονη γλυκοζουρία και υπεργλυκαιμία. Συνήθως η διαταραχή αφορά όχι μόνο στον μεταβολισμό των υδατανθράκων αλλά και των πρωτεϊνών.
 

Έκκληση για έκτακτη προσφορά υγειονομικού υλικού

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς και το Κοινωνικό Φαρμακείο - Ιατρείο, σε εφαρμογή των αποφάσεων  που πάρθηκαν στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πολύ δυσάρεστων καταστάσεων που δημιουργούνται στα σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια, που έγινε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς και της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς, ΚΑΛΕΙ τους πολίτες...
 

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.