Επίκαιρο “σχολείο αυτάρκειας” | Πρώτη Σελίδα
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Πρώτη Σελίδα Τοπικά
- Δημιουργηθηκε στις 30 Μαΐου 2013
- Επισκέψεις: 1352
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Σχολείο Αυτάρκειας, που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας την Κυριακή 26 Μαΐου, στην πανέμορφη τοποθεσία “Δύο Ποτάμια” στη Γουμένισσα.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Οι επισκέπες δεν περιορίστηκαν μόνο στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων, αλλά συμμετείχαν ενεργά.
Η πρώτη δράση παρουσιάστηκε από τον κ. Ντίνο Χατζηστογιάννη “Μισιολίδη”.
Ο κ. Χατζηστογιάννης, παρουσίασε μια πρωτότυπη μέθοδο σποράς, η οποία περιλάμβανε την ανάμειξη διάφορων σπόρων φυτών και λαχανικών με άμμο και τύρφη και στη συνέχεια τη δημιουργία μικρών σβώλων. Η όλη τη διαδικασία, που παρουσιάστηκε βήμα-βήμα, έγινε με την συμμετοχή του κόσμου.
Στη συνέχεια οι επισκέπτες παρακολούθησαν την παρασκευή τυριού από τον κ. Χρήστο Αγγελοστογιάννη, ο οποίος εκτός από τη διαδικασία παρασκευής, την οποία πραγματοποίησε επιτόπου με μεγάλη τέχνη και υπομονή, έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πως γίνεται η μυνζήθρα, το ανθότυρο και το μανούρι, απάντησε σε ερωτήσεις και έδωσε πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής.
Το τυρί που κατασκευάστηκε, γνωστό και ως “τυροζούλι”, ήταν νοστιμότατο και το γεύτηκαν όλοι οι επισκέπτες.
Τελευταία δραστηριότητα ήταν η κατασκευή σαπουνιού από τον κ. Μιχάλη Φωτιάδη. Ο κ. Φωτιάδης έδειξε πως με απλά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπορεί να παρασκευαθεί άσπρο σαπούνι και διάφορες παραλαγές του.
Στους επισκέπτες προσφέρθηκε νοστιμότατη φασολάδα και σιμιγδαλένιος χαλβάς που ετοίμασε εθελοντικά η πάντα δραστήρια κ. Γεωργία Θεοδώρου από την Γουμένισσα και τσάι από το Πάικο που ετοίμασαν και πρόσφεραν εθελοντές που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Περισσότερες πληροφοριες για την Εθελοντική Ομάδα Παιονίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." rel="nofollow" target="_blank">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.