ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΡΟΥΣΙΩΝ


ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΙΩΝ  

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Το Ολοκαύτωμα των Κρουσίων παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθηνών και Περιχώρων κ.Κωνσταντινίδης Βασίλειος στην διάρκεια διημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου του την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Χαϊδαρίου με την ονομασία «Ελπίδα» - «HOPE» είχε τον τίτλο «Η ιστορία των απαρχών του παρελθόντος της Ευρώπης με στόχο να αποδοθεί τιμή στην ιστορική μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού».

Συμμετείχαν σε αυτό μεμονωμένα άτομα και εκπρόσωποι φορέων σε σχέση με τα θύματα του Ναζισμού από Κύπρο, Ισραήλ, Ρουμανία, Κροατία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία και από την Ελλάδα, Ελληνική Μακεδονία (1), Καλάβρυτα, Κιλκίς, Δοξάτο, Μεσσηνία, Πτολεμαϊδα κλπ.

Η διημερίδα πλαισιώθηκε από απαγγελίες, ποιήματα και τραγούδια από τα δημοτικά και γυμνάσια του Δήμου Χαϊδαρίου. Συμμετείχαν επίσης και εκπαιδευτικοί οι οποίοι αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διδάσκεται η ιστορία κυρίως όσον αφορά Ναζισμό, Ολοκαυτώματα κλπ.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ανέλυσε την άποψή του ο σκηνοθέτης Λουλές Βασίλειος. Τον συντονισμό των παρουσιάσεων έκαναν ο ηθοποιός Χρυσομάλης Λεωνίδας και ο δημοσιογράφος Φανίδη Ευάγγελος ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βριλησσίων. Προβλήθηκαν επίσης και βίντεο σχετικά με τον Ναζισμό στην διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Εντύπωση προκάλεσαν οι παρουσίες και οι αφηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων, επιζησάντων ή απογόνων από διάφορα ολοκαυτώματα που έγιναν στον ελληνικό χώρο όπως Καλάβρυτα, Δοξάτο, Μεσόβουνο κλπ.

Άκρως ενδιαφέρουσα η αφήγηση της Γερμανίδας Μόρμαν – Γαρμπή Κορνελία η οποία αναφέρθηκε στην Γερμανική Αντίσταση στο Ναζισμό.

Τον κ.Κωνσταντινίδη Βασίλειο συνόδευε ο δημοσιογράφος Στεφανίδης Κωνσταντίνος ο οποίος παρουσίασε βίντεο με μαρτυρίες για το Ολοκαύτωμα των Κρουσίων στο Κιλκίς που αφορούν τα χωριά Κλειστό – Μούσγαλη, Κυδωνιά – Κοτσολάρ και Αμπελόφυτο - Μούρσαλη μεταξύ των χωριών Ελληνικό και Ποντοκερασιά από τον επιζώντα μάρτυρα Κομεσίδη Παναγιώτη ο οποίος την εποχή του ολοκαυτώματος ήταν 11 ετών.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και αρκετά μέλη του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθηνών και Περιχώρων. Εμπνευστής της διημερίδας σχετικά με τα θύματα του Ναζισμού στην Ευρώπη ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαϊδαρίου κ.Γρηγοράκος Παναγιώτης ο οποίος επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάδειξη των ολοκαυτωμάτων δεν είναι μόνον προς το Δήμο Χαϊδαρίου αλλά ανήκει σε όλη την Ελλάδα πράγμα το οποίο απέδειξε εμπράκτως με την εν λόγω διημερίδα όπου δόθηκε η ευκαιρία παρουσίασης της Ναζιστικής καταστροφής – θηριωδίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα.

Ευχαριστούμε τον κ.Γρηγοράκο Παναγιώτη και τους συνεργάτες του οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν για την απολύτως επιτυχή έκβαση της εν λόγω διημερίδας.

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΡΟΥΣΙΩΝ

 

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΡΟΥΣΙΩΝ

 

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΡΟΥΣΙΩΝ

 

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.