19o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ


kolesiotu_akropoli

19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

Κατά την επίσκεψή μου την περασμένη εβδομάδα 25-27 Απριλίου 2013 στην Αθήνα λόγω του 19ου Πανελλήνιου Συνέδριου Κλινικής Ογκολογίας και του 13ου Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας που διοργανώθηκε από την Εταιρία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με άτομα που δραστηριοποιούνται σε Συλλόγους Καρκινοπαθών της Αθήνας και ιδιαίτερα με την κυρία Γραμματόγλου Ζωή που είναι Πρόεδρος στο Σύλλογο Εθελοντών Φίλων Ιατρών.

Μέσα από τα διάφορα θέματα που συζητήσαμε το πιο καίριο αυτή την εποχή είναι η έλλειψη φαρμάκων των καρκινοπαθών και δη το τεράστιο πρόβλημα των ανασφάλιστων. Ο συντονισμός που υπάρχει μεταξύ των Συλλόγων που βρίσκονται κοντά στα αντικαρκινικά νοσοκομεία και των Κοινωνικών Φαρμακείων που λειτουργούν σε περιοχές της περιφέρειας δίνει πολλές φορές λύση σε τέτοια θέματα.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη «ΜΕΤΑΞΑ Ακούγοντας το χρόνο» στο χώρο του ΚΕΦΙ και η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των παρισταμένων και του γιατρού Καρβούνη επίσης καρκινοπαθή έδωσε μηνύματα ότι ο καρκίνος σήμερα αντιμετωπίζεται και αυτό αποδεικνύεται από τους χιλιάδες επιζώντες. Προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν.Κιλκίς στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο και θα ακολουθήσει ανάλογη συζήτηση.

Το συμπέρασμα των συζητήσεων ήταν ότι θα πρέπει να υπάρχει πιο έντονη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια, με τα ποσοστά αναπηρίας κλπ.

Στο Συνέδριο στα θέματα που ήταν ιατρικού περιεχομένου παρουσιάστηκαν νέες θεραπείες και τρόποι αντιμετώπισης της νόσου και ο τίτλος που επιλέχτηκε «Φωτίζοντας το σκοτάδι - Καινοτόμες στρατηγικές για <ευφυείς> όγκους» έδινε έναν αισιόδοξο τόνο.

Δυστυχώς φέτος δεν προβλέφθηκε θέμα συζήτησης για τους εκπροσώπους των Συλλόγων όπως γινόταν σε προηγούμενες χρονιές και όπως ήταν φυσικό δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή αυτών στο Συνέδριο. Προφανώς ο περσινός τίτλος που είχε επιλεγεί «Η <κρίση> τεχνητή ή πραγματική και η απορρέουσα ένδεια πόρων: προσέγγιση και διαχείριση από την πλευρά των εθελοντικών οργανώσεων» επηρέασε όπως φάνηκε τη φετινή διοργάνωση.

Πέρα όμως από το Συνέδριο στο διήμερο της επίσκεψής μου στην Αθήνα είχα την ευκαιρία να θαυμάσω για άλλη μια φορά την Ακρόπολη και πρότεινα στο διοικητικό συμβούλιο να πραγματοποιήσουμε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα για τα μέλη και φίλους του Συλλόγου που θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα τον επόμενο Σεπτέμβριο. Οι ομορφιές της Ελλάδας και ιδίως της Αθήνας ξεκινάνε από τα αρχαία που αυτή τη στιγμή νομίζω ότι η οποιαδήποτε γνώση σχετικά με την ιστορία του τόπου μας θα μας αυξήσει το αίσθημα του ελληνισμού που πλήττεται τόσο πολύ στις μέρες μας και θα μας δώσει δύναμη και ιδέες να προβάλουμε την πατρίδα μας από οποιοδήποτε μετερίζι.

Ήδη δρομολογείται εκδρομή 14-16 Ιουνίου στην Ουρανούπολη και Αμμουλιανή το κόστος της οποίας θα ανακοινωθεί εντός του επόμενου μήνα ανάλογα με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που θα σημειωθούν.

Κολεσιώτου Γεωργία

Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν.Κιλκίς "Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ"

 

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.