Πλευρικά διόδια στον κόμβο Πολυκάστρου της ΠΑΘΕ
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Kilkis24
- Δημιουργηθηκε στις 02 Ιουνίου 2017
- Επισκέψεις: 1509
Μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2017 θα πρέπει να λειτουργήσουν οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Πολυκάστρου της ΠΑΘΕ.
Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση ΔΝΣγ/οικ35897/ΦΝ393) των υπουργών Ευκλείδη Τσαλακώτου (Οικονομικών) και Χρήστου Σπίρτζη (Μεταφορών), που δημοσιεύτηκε την 29/5/2017 και φέρνει στη δημοσιότητα ο Γ. Γεωργαντάς, επικρίνοντάς την με δήλωσή του.
Σύμφωνα με τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, «με την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση της Κυβέρνησης οι κάτοικοι του Κιλκίς και ιδίως αυτοί της Παιονίας εγκλωβίζονται στην υποχρέωση καταβολής διοδίων χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα ενώ ταυτόχρονα δεν τους δίνεται καμία εναλλακτική λύση ενός παράπλευρου δικτύου».
Υπογραμμίζοντας ότι «η αντίδραση όλων των Κιλκισιωτών γι΄ αυτή την Υπουργική Απόφαση που μας υποτιμά όλους πρέπει να είναι ομόθυμη και αποφασιστική», ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Υπουργική Απόφαση των Ευκλείδη Τσαλακώτου και Χρήστου Σπίρτζη επιφύλαξε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για τους Κιλκισιώτες.
Ενώ είχαν προβληθεί ενστάσεις για την κατασκευή των μετωπικών διοδίων στους Ευζώνους καθώς το τμήμα αυτό της Εθνικής Οδού ως τον Α/Κ Χαλάστρας δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου
Ενώ σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή είχα ζητήσει από τον Υπουργό να διασφαλιστεί πρώτα η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και μετά να ακολουθήσει η λειτουργία του Σταθμού Διοδίων Ευζώνων ,
Ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα λειτουργήσει μόνο ο μετωπικός σταθμός Ευζώνων και όχι οι πλευρικοί σταθμοί στον κόμβο Πολυκάστρου.
Ήρθε η Κυβέρνηση με την υπ. αριθμ. ΔΝΣγ/οικ35897/ΦΝ393 απόφαση των παραπάνω Υπουργών που δημοσιεύτηκε την 29/5/2017 καιπροσδιόρισε χρονικά τη λειτουργία και των ΠΛΕΥΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ το αργότερο μέχρι την 1-11-2017.
Είναι ανήθικο και απαράδεκτο να επιβάλλεται η λειτουργία σταθμών διοδίων σε ένα δρόμο, στον οποίο έχουμε συχνά μετωπικές συγκρούσεις με θανάσιμους τραυματισμούς, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο δεν έχει καμία σχέση με ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο αλλά έχει τα χαρακτηριστικά επαρχιακού δικτύου.
Με την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση της Κυβέρνησης οι κάτοικοι του Κιλκίς και ιδίως αυτοί της Παιονίας εγκλωβίζονται στην υποχρέωση καταβολής διοδίων χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα ενώ ταυτόχρονα δεν τους δίνεται καμία εναλλακτική λύση ενός παράπλευρου δικτύου.
Οι εμπνευστές του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» γίνανε πλέον θιασώτες του «ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ». Θα πληρώσετε γιατί έτσι αποφάσισε αυτή η κυβέρνηση. Θα πληρώσετε σε ένα δρόμο στον οποίο καμία βελτίωση δεν γίνεται και σε τίποτα δεν μοιάζει με το υπόλοιπο δίκτυο της Εγνατίας.
Η αντίδραση όλων των Κιλκισιωτών γι΄ αυτή την Υπουργική Απόφαση που μας υποτιμά όλους πρέπει να είναι ομόθυμη και αποφασιστική.»