Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

 "Πρώτα να θυσιαστούμε για την πατρίδα μας και μετά για τα κόμματα και τα προσωπικά μας συμφέροντα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Κιλκίς, όπου βρέθηκε την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου για να τιμήσει τις εκδηλώσεις εορτασμού της εκατοστής επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.

 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος νωρίς το απόγευμα και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς κ. Δημήτριος, Σύρου, Τήνου, Ἄνδρου, Κέας καί Μήλου κ. Δωρόθεος, Θήρας, Ἀμοργοῦ καί Νήσων κ. Ἐπιφάνιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Περικλής Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Κολότσιος, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, σωμάτων ασφαλείας, τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, ιερός κλήρος και πλήθος ευσεβών πιστών.

Κατά την επίσημη υποδοχή ο αναπληρωτής δήμαρχος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, ενώ ανακοίνωσε πως ανακηρύσσεται ο Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Αρχιεπίσκοπος επίτιμος δημότης Κιλκίς, λόγω του σπουδαίου κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου.  Την ανακύρηξη σε επίτιμο δημότη έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος  σας υποδέχεται στο ηρωικό Κιλκίς που συμπληρώνει  αύριο 100 χρόνια ελεύθερου βίου με αισθήματα σεβασμού και αγάπης αλλά και με γνώση και αναγνώριση του σπουδαίου έργου που έχετε προσφέρει στην μέχρι τώρα καταξιωμένη πνευματική και εκκλησιαστική διαδρομή σας . Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αποφασίζει την ανακήρυξη του  αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμου ως επίτιμου δημότη Κιλκίς, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπο και το αξίωμα του  αλλά και  αναγνώρισης  για το σπουδαίο εκκλησιαστικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο του στα δύσκολα χρόνια που περνάει ο Ελληνικός λαός». 

Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή αυτή και ανέφερε πως "ο λαός μας χρειάζεται την συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, άλλωστε η ετυμολογία της λέξης "πολίτης" φανερώνει ότι είναι αυτός που ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης, στο πέρασμα του χρόνου όμως άρχισε να χρησιμοποιείται και πολιτικά. Καλούμαστε να γνωρίζουμε πού φτάνουν τα όριά μας, γιατί κάθε φορά που τα υπερβήκαμε συνέβησαν άσχημα πράγματα. Η ενασχόληση με τα προβλήματα του ανθρώπου είναι και δικό μας έργο, ενώ τα πολιτικά είναι άλλων. Εκεί, όμως που τηρούνται τα όρια και υπάρχει συνεργασία, υπάρχει και ελπίδα.

Καθήκον μας εξάλλου, είναι να ενώσουμε το αίμα μας, τις δυνάμεις μας και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε βοήθεια από άλλους, πρέπει να φανούμε μόνοι μας δυνατοί. πρώτα πρέπει να θυσιαζόμαστε για την πατρίδα μας και μετά για τα κόμματα και τα προσωπικά συμφέροντα"
 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Αμέσως μετά τελέσθηκε επίσημη δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας πως η παρουσία του εδώ "πλουτίζει τις καρδιές τους, χαροποιεί τα συναισθήματά τους".
 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση, ενώ επισήμανε πως "στο πρόσωπό του διακρίνεται πλούσια διακονία αυτού που του έδωσε η Εκκλησία". "Η Εκκλησία, άλλωστε", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος "ενδυναμώνει την ψυχή και αναγεννά τον άνθρωπο, δείχνοντάς του τον σωστό προορισμό".
 
Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς Στη συνέχεια τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Κειμηλιαρχείου στον ισόγειο χώρο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Μητρόπολης.

Λαμπρή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Κιλκίς

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 07/01/2021, 16:21 από StefWebTv
youtube-id-o3q0kk_jkhg http://360diastasis.gr/VirtualTours/Aggeo/ | Εικονική περιήγηση http://360diastasis.gr/VirtualTours/Aggeo/ | Εικονική...
Αναρτήθηκε στις 28/11/2020, 10:30 από StefWebTv
youtube-id-cwbrzwq2nsc Εορτή Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Εορτή Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων...
Αναρτήθηκε στις 27/11/2020, 20:12 από StefWebTv
youtube-id-pb0mhwjcpss 27-11-2020 Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός 27-11-2020 Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός...
Αναρτήθηκε στις 07/11/2020, 12:01 από StefWebTv
youtube-id-zpxrztsbh58 Βίντεο από τις εργασίες συνεργείων της εταιρίας. StefWebTv Βίντεο από τις εργασίες συνεργείων της εταιρίας. StefWebTv Video...
Αναρτήθηκε στις 07/11/2020, 11:50 από StefWebTv
youtube-id-jn5h8zxdbak TWST2 TWST2
Αναρτήθηκε στις 07/11/2020, 11:46 από StefWebTv
youtube-id-wjb9vxurt4g TWST2 TWST2
Αναρτήθηκε στις 04/11/2020, 12:36 από StefWebTv
youtube-id-8qytr9qdara l l
Αναρτήθηκε στις 04/11/2020, 12:24 από StefWebTv
youtube-id-tpjsktx2_ek h h

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.