Απόφαση προστασίας των εργαζομένων - Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς - Eidisis.gr

kolotsiosp
Ενόψει των καταργήσεων δημοτικών οργανισμών και φορέων μέριμνας οι εργαζόμενοι αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς ζήτησαν από τη διοίκηση του Δήμου να συγχωνευθούν στις υπηρεσίες του, με την κατάργηση των οργανισμών και νομικών προσώπων στους οποίους υπάγονται μέχρι σήμερα.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 12 Ιουνίου το συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση του ΟΠΟΝΓΑ με την μεταφορά και ένταξη του προσωπικού του στο οργανόγραμμα του δήμου. Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση, εφόσον υποβληθεί ανάλογο αίτημα και από τους εργαζόμενους των υπηρεσιών μέριμνας – πρόνοιας το συμβούλιο θα το εξετάσει με ανάλογο πνεύμα.

Προγραμματική σύμβαση για τον Βοτανικό Κήπο

Μετά την ενημέρωση που δόθηκε στην περασμένη συνεδρίαση η διοίκηση του δήμου Κιλκίς προχώρησε στην υλοποίηση της πρότασης για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΕΛΓΟ-Δήμητρα(φορέα στον οποίο ενσωματώθηκε το ΕΘΙΑΓΕ) και την Αναπτυξιακή Κιλκίς προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία και η επισκεψιμότητα του Βοτανικού Κήπου μέχρι τον Οκτώβριο. Η χρηματοδότηση του δήμου θα ανέλθει στις 20.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι μετά τον Οκτώβριο θα συγκροτηθεί ο νέος ενιαίος φορέας, όπου και ανήκει διοικητικά ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων και θα αναλάβει εκείνος τη λειτουργία του.

Επίτιμος δημότης
ο Αρχιεπίσκοπος
κ. Ιερώνυμος

Σε συνεδρίαση του συμβουλίου που προηγήθηκε της κανονικής ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Κιλκίς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την ευκαιρία και της επίσκεψής του στην πόλη για να συμμετάσχει και να προστεί των επίσημων θρησκευτικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μετά την ιστορική Μάχη.

Στη σχετική εισήγηση του αναπληρωτή δημάρχου Περικλή Κολότσιου δεν υπήρξε κατ’ ουσίαν διαφωνία αν και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης ψήφισε παρών, καταλογίζοντας μη επαρκή αιτιολόγηση της σχετικής εισήγησης της διοίκησης.

Πολύς θόρυβος χωρίς αντίκρισμα

Πολύς κουρνιαχτός σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με «τριγμούς» στην δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης πάντως δεν έγιναν αντιληπτοί παρόμοιοι τριγμοί παρότι συζητήθηκε η παραίτηση του δημ. συμβούλου και πρώην δημάρχου Γ. Θεοδωρίδη από την προεδρία του Δημοτικού Νομικού Προσώπου.

Ο κ. Θεοδωρίδης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και στις ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων Δ. Τερζίδη, Ν. Αφεντουλίδη, Γιάννη Φαχουρίδη να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την παραίτησή του περιορίστηκε σε όσα δήλωσε και στην εφημερίδα μας και αφορούν σε διοικητικές αγκυλώσεις (δεν μπορώ να πληρώσω τους εργαζόμενους, είναι επικίνδυνοι οι καιροί , δεν έχω προσωπικό κ.ο.κ)  Πάντως η συνάδελφός του Κ. Ζιούτα, αντέτεινε ότι και εκείνη ότι ανέλαβε το Νομικό Πρόσωπο στο οποίο προεδρεύει αντιμετώπισε προβλήματα δυσλειτουργίας, αλλά με δουλειά και συνεργασία σήμερα η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη.

Εν κατακλείδι, το συμβούλιο όρισε ως πρόεδρο στη θέση του κ. Θεοδωρίδη, την κ. Βούλα Ποζίδου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, παραιτήθηκε προ ημερών από τον φορέα που διαχειρίζεται το  Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σε παρατήρηση του κ. Τερζίδη ότι θα έπρεπε επικεφαλής να τοποθετούνται δημοτικοί σύμβουλοι ο αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος αντέτεινε ότι η διοίκηση με τον τρόπο αυτό πρωτοπορεί καθώς σε θέσεις ευθύνης εμπιστεύεται ενεργούς πολίτες και το έπραξε και στην περίπτωση του ΟΠΟΝΓΑ.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε δυο ψηφίσματα, ένα για το λουκέτο στην ΕΡΤ και δεύτερο με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατέφθασαν στο Δημαρχείο, μετά από πορεία στην 21η Ιουνίου,  οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Κοινωνίας των Πολιτών για να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την ΕΡΤ και να απολύσεις τους 2700 εργαζόμενους σε αυτήν.

Η συνεδρίαση διακόπηκε, ο αναπληρωτής δήμαρχος Περικλής Κολότσιος υποδέχτηκε στα σκαλιά του Δημαρχείου τους διαδηλωτές, το ίδιο έπραξαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι προς τους οποίους και επιδόθηκε προς έγκριση το ψήφισμα των διαδηλωτών της Κοινωνίας Πολιτών, το οποίο και καταχωρίζουμε σε διπλανές στήλες.

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.