Η Ρεντ Μπουλ που αλλάζει το ποδόσφαιρο!

Πρώτα ήταν η Σάλτσμπουργκ. Μετά η Λειψία, η οποία αποτελεί και το "διαμάντι του στέμματος" της αυστριακής εταιρείες Red Bull, που έχει βαλθεί να αποδείξει πως μπορεί να κυριαρχήσει και στο ποδόσφαιρο!

red bull

Το απόγευμα της Κυριακής, η παντοκράτειρα του Γερμανικού ποδοσφαίρου, Μπάγερν Μονάχου θα παίξει στην έδρα της πλέον ανερχόμενης ομάδας της χώρας. Μιας ομάδας που εκτός από το "ανερχόμενη", υπάρχει ακόμα ένα επίθετο που τη συνοδεύει. Ποιο είναι αυτό; "Μισητή"!

Ο λόγος για τη Λειψία. Ή τη Red Bull Λειψία, όπως ονομάζεται τα τελευταία χρόνια. Μια ομάδα με απίστευτες αγωνιστικές επιτυχίες, οι οποίες όμως δε συνοδεύονται κι από αποδοχή από το ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας. Η αιτία; Ο τρόπος που χτίστηκε η επιτυχία αυτή. Και ο τρόπος δεν είναι άλλος από τα χρήματα του Αυστριακού κολοσσού της Red Bull! 

Δες τη συνέχεια του "παραμυθιού" της Λειψίας και της ανάμειξης της Red Bull στο ποδόσφαιρο!

Η ιστορία γνωστή. Πριν μερικά χρόνια, η Αυστριακή εταιρεία Red Bull, προκειμένου να εδραιωθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το πλέον δημοφιλές άθλημα ανά τον κόσμο, αγόρασε την αυστριακή ομάδα της Σάλτσμπουργκ κι επένδυσε πολλά εκατομμύρια για να την κάνει επιτυχημένη. Η συνταγή απέδωσε καρπούς, καθώς η Σάλτσμπουργκ από το 2005 και μετά κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, έκανε όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κι είδε μερικούς πολύ καλούς παίκτες να περνούν από το "Ρεντ Μπουλ Αρίνα".

Το 2007 όμως, η Red Bull, αποφάσισε να επενδύσει σε μια πολύ μεγαλύτερη αγορά, εκείνη του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Με μικρή, αλλά ιστορική ομάδα να είναι ο βασικός της στόχος. Η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Στην ιδέα της Αυστριακής εξαγοράς, οι οπαδοί της Φορτούνα ξεσηκώθηκαν κι απέτρεψαν την ολοκλήρωση της. Κι έτσι άλλαξε άρδην η ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η Red Bull αποφάσισε να επενδύσει στη μικρή -ποδοσφαιρικά- πόλη της Λειψίας, μια πόλη που πήρε ζωή μετά το Μουντιάλ του 2006 αφού δημιουργήθηκε ένα γήπεδο ικανό να φιλοξενήσει μια μεγάλη ομάδα. Έτσι οι Αυστριακοί αγόρασαν την τοπική ομάδα κι έβαλαν μπροστά το φιλόδοξο σχέδιο τους!

Ένα σχέδιο που απέδωσε στο maximum! Η ομάδα ανέβηκε τις κατηγορίες πολύ γρήγορα, αφού είχε την ικανότητα ν' αποκτήσει παίκτες πολύ πάνω από το επίπεδο του εκάστοτε πρωταθλήματος. Ειδικά το 2015-2016, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην δεύτερη κατηγορία, δυο πράγματα πρόσεχες σε κάθε αγώνα της ομάδας. Το τι παιχταράδες είχε μαζέψει (ειδικά από την ομάδα της Σάλτσμπουργκ) και το τι γιούχα έπεφτε σε κάθε παιχνίδι που έπαιζε, αφού οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι το χρήμα εξαγόραζε -ξεκάθαρα- την επιτυχία!

Ο Χάζενχουτλ (προπονητής από την πρώτη χρονιά στην Μπουντεσλίγκα) είχε δύσκολο έργο, αφού έπρεπε να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει αμέσως και τα κατάφερε. Η Λειψία στην πρώτη της χρονιά, έσπασε κάθε ρεκόρ πρωτοεμφανιζόμενης και κατέληξε να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες της ομάδας, ακούγονται (και σιγά-σιγά καταλήγουν) για τους τοπ συλλόγους της Ευρώπης.

Η ίδια η εταιρεία, γνωρίζει πως πλέον το όνομά της δεν έχει θετικό αντίκτυπο στην καλή εικόνα της ομάδας. Γι' αυτό το λόγο, στη Λειψία το Red Bull αντικαταστάθηκε από τα ακρώνυμα RB που δε σημαίνουν Red Bull αλλά RasenBallsport!

Τα τρόπαια, αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο πως θα αργήσει. Η αποδοχή της ομάδας, από τον ποδοσφαιρικό κόσμο!

 

Πηγή

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.