Στη φετινή Μίλαν τα έκαναν όλα λάθος!

Μια ιστορική ομάδα. Ένας από τους πιο πετυχημένους συλλόγους στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια κατάσταση που μοιάζει μη αναστρέψιμη κι ένα μέλλον που μόνο ευοίωνο δεν χαρακτηρίζεται.

ac milan

Η Μίλαν, ετοιμάζεται για ένα καθοριστικό ματς με την Άρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ. Καθοριστικό ως προς την πορεία της στη σεζόν ή ως προς τη λογική της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρότζεκτ. 

Καταρχάς, η ίδια η ομάδα περνάει μια περίοδο αβεβαιότητας, αφού τα σενάρια για τον ιδιοκτήτη της ομάδας, την οικονομική του διαφάνεια και το πόσο "καθαρός" είναι σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Από τη στιγμή όμως που αυτά είναι απλά σενάρια και εικασίες, η οπτική γωνία αυτή, δε θα μας απασχολήσει.

Τι θα μας απασχολήσει; Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της φετινής Μίλαν…

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου για το φετινό "μαύρο κουτί" της Μίλαν!

Μια από τις πιο ιστορικές κι επιτυχημένες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι, τα όνειρα που έφερε η μεταγραφική δαπάνη ήταν πολλά. Πάνω από 170 εκατομμύρια βγήκαν από τα ταμεία του συλλόγου και περισσότεροι από δέκα ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. πέρασαν το κατώφλι του Μιλανέλο.

Φυσικά, το πρώτο που έπρεπε ν' αποφασίσουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, ήταν το ποιος θα είναι ο προπονητής. Λάθος πρώτο. Όχι τόσο γιατί ο Βιτσέντζο Μοντέλα είναι κακός προπονητής. Γιατί από το καλοκαίρι ακόμα, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δεν ήταν η απόλυτη. Αν πας να φτιάξεις ομάδα από το "μηδέν" κι ο προπονητής σου είναι μετέωρος (π.χ Ντι Ματέο στο rebuild της Τσέλσι το 2013), τότε το αποτέλεσμα είναι καταδικασμένο ν' αποτύχει. 

Ο Μοντέλα έφυγε, ο Γκατούζο ήρθε. Λάθος δεύτερο. Ο Γκατούζο είναι θρύλος στην ομάδα. Ως παίκτης. Αυτό που χρειαζόταν η ομάδα όμως, ήταν μια ισχυρή προπονητική προσωπικότητα για να συσπειρώσει την κατάσταση. Κι ο "Ρίνο" του ΟΦΗ και της Πίζα δεν είναι αυτός. 

Πάμε τώρα στο ρόστερ. Όπως είπαμε περισσότερα από 170 εκατομμύρια βγήκαν το καλοκαίρι από τα ταμεία. Πόσοι από αυτές τις μεταγραφές όμως έπιασαν πραγματικό τόπο; Ο Κεσιέ που ήρθε δανεικός. Οι υπόλοιποι παίζουν με διαστήματα. Ακόμα και ο εκ των κορυφαίων αμυντικών, Λεονάρντο Μπονούτσι, δεν είναι αυτός που περίμεναν. Αποκτήθηκαν δυο επιθετικοί (Σίλβα, Κάλινιτς) που δε γίνεται να παίζουν μαζί κι έτσι το βάρος στο σκοράρισμα έχει σηκώσει η αποκάλυψη της σεζόν, Κουτρόνε. 

Αποκτήθηκαν παίκτες για όλες τις θέσεις, με ακριβές μεταγραφές και η μισή εντεκάδα είναι παίκτες από την προηγούμενη ομάδα, η οποία, η αλήθεια είναι, δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει. Η Μίλαν μοιάζει να κάνει τα λάθη της Παρί ή της Μάντσεστερ Σίτι των πρώτων χρόνων. Δείχνει να μην έχει το "know how", πράγμα απαράδεκτο για ομάδα με τόσες επιτυχίες.

Θα καταφέρει να αλλάξει την κατάσταση; Μια επιτυχία της φετινή σεζόν είναι κάτι που θα τονόσει το ηθικό στην ομάδα. 

 

Πηγή

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.