Το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι στην Ευρώπη!

Ένα είναι σίγουρο. Όταν η Τσέλσι συναντάει την Μπαρτσελόνα στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε δε μιλάμε για δυο απλά ματς. Μιλάμε για τον ορισμό του μεγάλο ποδοσφαιρικού ντέρμπι! Με ματσάρες, με μουρμούρες για διαιτησίες, με σασπένς!

chebarca

Ειναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της ευρωπαϊκής σκηνής. Από το 2005 και μετά, οταν δηλαδή ο Ζοζέ Μουρίνο έβαλε στον ευρωπαϊκό "χάρτη"  και πάλι την Τσέλσι, αναμετρήθηκαν 10 φορές! Τώρα ήρθε η ώρα να ξανασυνταθούν στο "Στάμφορντ Μπριτζ"!

Ας μην ασχοληθούμε κατευθείαν με το αποψινό ματς. Τσέλσι και Μπαρτσελόνα μας έχουν χαρίσει μυθικές στιγμές τα προηγούμενα χρόνια με τις "κόντρες" τους για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το αλατοπίπερο του συγκεκριμένου ζευγαριού πάντως, είναι δίχως αμφιβολία οι διαιτητικές αποφάσεις που πάντα είναι στο επίκεντρο!

Διάβασε τη συνέχεια για την τεράστια προϊστορία των δυο κλαμπ και μπες στο κλίμα για την αναμέτρησή τους!

Η αρχή έγινε το 2005. Πρώτο ζευγάρωμα των δυο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στο εκπληκτικό ματς του Λονδίνου (4-2 με 2-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς). Τι μας έμεινε από αυτό το αντάμωμα; Εκτός φυσικά από τα φοβερά ματς που είδαμε και τις δυο φορές. Πρώτον, το γκολ του Ροναλντίνιο στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Το γνωστό "πάτημα του τσιγάρου" που λένε οι Έλληνες φίλοι. Δεύτερον, το τέλος του Αντρές Φρισκ. Ο Σουηδός διαιτητής, θεωρούνταν ως ο πλέον ανερχόμενος ευρωπαίος διαιτητής τότε. Στο πρώτο ματς απέβαλλε τον Ντρογκμπά της Τσέλσι. Ο Μουρίνιο μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε ανοιχτά πως είδε το Ράικαρντ να πηγαίνει στο γραφείο των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα (0-1 τότε) και ο Φρισκ απέβαλλε στο 2ο μέρος τον Ιβοριανό στράικερ. Αυτό ήταν και το τέλος για την καριέρα του Φρισκ που δήλωσε χρόνια μετά, πως του έστελναν απειλητικά μηνύματα και δέματα στο σπίτι!

Την επόμενη χρονιά, ξανασυναντήθηκαν. Στη φάση των "8" και πάλι. Η Μπαρτσελόνα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνη τη χρονιά, με το Ροναλντίνιο να είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Νίκη με 1-2 στο Λονδίνο, ισοπαλία με 1-1 στη Βαρκελώνη και οι "μπλαουγκράνα" πέρασαν στην επόμενη φάση, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησαν και το τρόπαιο. Τι μας έμεινε από εδώ; Το "εφιαλτικό" τάκλιν του Ασιέρ Ντελ Ορνο στο Λίο Μέσι στο πρώτο ματς, που παραλίγο να του έκοβε την καριέρα! Φυσικά και ο Ισπανός πήρε την κόκκινη κάρτα, δίνοντας ουσιαστικά μέγα προβάδισμα στην Μπάρτσα για την πρόκριση.

Το 2006-2007 οι δυο ομάδες, -ω τι σύμπτωση- ξαναέπαιξαν. Αυτή τη φορά όμως για τη φάση των ομίλων. Νίκη της Τσέλσι στο πρώτο ματς, ισοπαλία με ματσάρα στο άλλο ματς του "Καμπ Νου". Για την ιστορία, η Τσέλσι τερμάτισε πρώτη στον όμιλο αυτό, στέλνοντας την δεύτερη Μπαρτσελόνα πάνω στη φιναλίστ Λίβερπουλ και τον αποκλεισμό. Τι μας έμεινε από αυτό το ζευγάρωμα; Μάλλον τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν ήταν και νοκ-άουτ βλέπετε.

Το 2009 έχουμε ίσως το κορυφαίο ματς των δυο ομάδων. Μπορεί όχι λόγω θεάματος, αλλά σίγουρα λόγω παρασκηνίου και σημασίας. Συναντήθηκαν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι έχει απολύσει το Σκολάρι και το ρόλο του προπονητή, ανέλαβε ο φίλος του Αμπράμοβιτς. Γκους Χίντινγκ. Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο "πρωτάρης" Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Ολλανδός είχε συμμαζέψει το "μπάχαλο" του Σκολάρι και η Τσέλσι ήταν πολύ σφιχτή και καλή, απέναντι στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη τότε. Πρώτο ματς, Τσεχ απροσπέλαστος και 0-0. Επαναληπτικός στο "Σ. Μπριτζ". Η Τσέλσι ανοιγεί το σκορ με μια γκολάρα του Εσιέν. Η Μπαρτσελόνα ισοφαρίζει με γκολ στο 93' από τον Ινιέστα. Αυτός όμως που άφησε τ' όνομα του χαραγμένο σ' αυτό το ματς, ήταν ο Τομ Όβρεμπο. Ο Νορβηγός διαιτητής "καταδίκασε" τους "μπλε" με τις αποφάσεις του, αφού σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε δώσει πέναλτι υπέρ τους. Το τι έγινε τις επόμενες ημέρες, το φαντάζεστε. Απειλητικά μηνύματα και σ΄αυτον κι ότι άλλο μπορεί να φανταστούμε.

Τελευταία φορά οι δυο τους συναντήθηκαν και πάλι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012. Αυτή τη φορά οι "μπλε" χαμογέλασαν. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει αναλάβει την Τσέλσι και την οδηγεί στην κορυφή της Ευρώπης. Στο πρώτο ματς, η Τσέλσι έχει βάλει το πιο "πως να παίξεις την Μπάρτσα στην κόντρα" γκολ που υπάρχει και παίρνει προβάδισμα. Στον επαναληπτικό δυο γρήγορα γκολ, ένα "σφυροκόπημα" των "μπλαουγκράνα" και μια κόκκινη στον Τέρι, μας κάνουν να νομίζουμε πως θα ανατρέψει εύκολα το προβάδισμα, η ομάδα του Πεπ. Φευ. Οι "μπλε" άντεξαν, μείωσαν πριν το ημίχρονο και εν τέλει ισοφάρισαν στο 90+ και προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό! 

Όπως βλέπουμε, προϊστορία υπάρχει. Το Τσέλσι - Μπαρτσελόνα ποτέ δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, ειδικά όταν μιλάμε για νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

 

Πηγή

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.