Εκλογές; Γιατί όχι;

Pappas Tasos1-001

Του Τάσου Παππά


Υπόθεση εργασίας: Τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας φέρει μια συμφωνία που θα είναι μεν σε απόσταση από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά θα του εξασφαλίζει κάποιες μικρές νίκες σε θέματα που ο ίδιος θεωρεί κρίσιμης σημασίας, όπως είναι τα εργασιακά και οι συντάξεις, και η εσωκομματική αντιπολίτευση, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι παραβιάζονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος, απειλήσει με καταψήφιση και πείσει ότι έχει τις δυνάμεις να το πετύχει;

Η επιλογή για τον πρωθυπουργό είναι οι εκλογές και όχι το δημοψήφισμα. Και σ’ εκείνες τις συνθήκες θα είναι ο μόνος που θα τις θέλει. Ουδείς άλλος.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν τις επιθυμούν γιατί ψυχανεμίζονται το αποτέλεσμα.

Οι ηγέτες τους, που συνέδεσαν τ’ όνομά τους με τα επαχθή μνημόνια (αυτοί βεβαίως πιστεύουν πως έσωσαν την πατρίδα), δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο της κακορίζικης γκρίνιας και της νευροπαθούς αναμονής για δικαίωση.

Θα τους βόλευε να περάσει μια επονείδιστη συμφωνία με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. για να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος κι αυτοί να πετροβολούν από την αντιπολίτευση, με την προσδοκία πως σύντομα θα κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη από την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης.

Θα τους βόλευε, επίσης, η πτώση της κυβέρνησης και ο σχηματισμός μιας άλλης –εθνικής ενότητας κατά το παράδειγμα του μοντέλου Παπαδήμου– από την παρούσα Βουλή χωρίς τους ΑΝ.ΕΛΛ. και την Αριστερή Πλατφόρμα.

Προϋπόθεση και για τις δύο εκδοχές είναι η πολιτική αυτοκτονία του Τσίπρα.

Εκλογές δεν θέλουν ούτε το Ποτάμι ούτε το ΚΚΕ.

Το Ποτάμι γιατί, το έχει άλλωστε δηλώσει ο αρχηγός του, πιστεύει πως σε οριακές στιγμές σαν κι αυτές που ζούμε, τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουν οι ηγεσίες και όχι οι πολίτες.

Το ΚΚΕ γιατί φοβάται ότι στις συνθήκες πόλωσης που θα δημιουργηθούν αρκετοί απ’ αυτούς που το ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές –ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν στενούς οργανωτικούς δεσμούς με το κόμμα– θα πιεστούν αφόρητα και ενδεχομένως να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως το μικρότερο κακό και για να μην επιβεβαιωθεί η θεωρία της αριστερής παρένθεσης.

Τις εκλογές όμως μάλλον δεν τις θέλουν ούτε οι οπαδοί της δραχμής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον, γιατί δεν διαθέτουν σχέδιο για την πορεία της χώρας εκτός ευρωζώνης και καταλαβαίνουν πως με γενικότητες, εικασίες και φραστικούς λεονταρισμούς δεν συγκροτείται εναλλακτική στρατηγική.

Δεύτερον, γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν –και είναι φυσικό– την έκταση της ζημιάς και τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και έτσι εύκολα μπορεί να εγκληθούν για αριστερίστικο τυχοδιωκτισμό.

Τρίτον και κυριότερο επειδή θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία πως εξαιτίας τους έπεσε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, έστω κι αν θα ισχυρίζονται σε όλους τους τόνους ότι κυβέρνηση που υπογράφει μνημόνια δεν είναι αριστερή.

Ανάγωγα

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ έχει ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, αλλά δεν λέει να μας ξεχάσει. Ο κύριος «εσωτερική υποτίμηση» είπε σε συνέντευξή του ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύ γενναιόδωρο (!!!) και πως υπάρχουν ακόμη πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Μάλιστα, ο τύπος που παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος ο πολλαπλασιαστής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, επιμένει στη συνταγή της λιτότητας. Προφανώς για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.