Γιατί τα έβαλε η Φαίη Σκορδά με τον Μάκη Βορίδη; - Goumenissa Blog

86

Έξαλλη η παρουσιάστρια για το «λουκέτο» στο νοσοκομείο Γουμένισσας και την υποβάθμιση του νοσοκομείου του Κιλκίς

Ένα σημαντικό θέμα με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις για την τοπική κοινωνία της Γουμένισσας αναδεικνύεται μετά την «έκρηξη» της λαμπερής παρουσιάστριας της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1, Φαίης Σκορδά, η οποία, εξοργισμένη με όσα συμβαίνουν γενικότερα στο χώρο της Υγείας, πόσταρε ένα μήνυμα που άναψε φωτιές στο υπουργείο Υγείας.

Μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter, η γνωστή για την κοινωνική της ευαισθητοποίηση Φαίη Σκορδά έγραψε συγκεκριμένα: «Είναι ντροπή να κλείνει το νοσοκομείο Γουμένισσας και να υποβαθμίζεται το νοσοκομείο Κιλκίς… Κύριε Μάκη Βορίδη».
Μία πρόταση, που ήταν ως φαίνεται αρκετή για να φέρει στην επιφάνεια ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην απειλή κλεισίματος του νοσοκομείου και μετατροπής του σε… γηροκομείο.

Μία εξέλιξη που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία η οποία διαμαρτύρεται και ζητά παρέμβαση ουσιαστική από το αρμόδιο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, 16 φορείς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κάνουν λόγο για απαράδεκτη στάση του διοικητή της 4ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ), Θρασύβουλου Βεντούρη, έναντι του νομού, στο θέμα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του, ιδίως, δε, σε σχέση με το νοσοκομείο της Γουμένισσας.

Όπως εξηγούν: «Κατά την επίσκεψη του τότε υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας, ενώπιον του κ. Βεντούρη δεσμεύτηκε o υπουργός για τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας με την υφιστάμενη δομή και χρήση και τη μετατροπή δέκα μόνο κλινών σε χρονίως πασχόντων. Πλέον όμως ο κ. Βεντούρης, αλλοιώνοντας τη δέσμευση εκείνη, μεθοδεύει το κλείσιμο του νοσοκομείου μας και την ολοσχερή μετατροπή του σε γηροκομείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα παρενέβη ουσιαστικά και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. Δημήτριος ο οποίος, με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, τεκμηριώνει τους λόγους, οι οποίοι συντρέχουν στη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμιση του νοσοκομείου, και ζητά από αυτόν να επιληφθεί προσωπικώς του θέματος.

Στην καταγγελία τους οι υπογράφοντες τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η Γουμένισσα είναι μια ακριτική περιοχή ενός ακριτικού νομού, που με «νύχια και με δόντια παλεύει να διατηρήσει τα λιγοστά πλέον κεκτημένα που της έχουν απομείνει».

Σημειώνουν, δε, ότι: «Το νοσοκομείο μας, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας, μιας περιοχής 30.000 περίπου κατοίκων, απειλείται πλέων ευθέως με αφανισμό. Σήμερα, με την παρούσα σας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί το όνειρο του κ. Βεντούρη και να μετατραπεί το νοσοκομείο μας σε γηροκομείο ή κέντρο χρόνιων παθήσεων ή όπως αλλιώς το ονομάσει. Αίτημα της Γουμένισσας ήταν και παραμένει η μετατροπή ενός τμήματος (δέκα κλίνες) του ιδρύματός μας σε χρονίων πασχόντων, με την παράλληλη συνέχιση της λειτουργίας και των άλλων κλινικών (χειρουργική, παθολογική) και όχι αυτό που θέλει ο κ. Βεντούρης και να μας κλείσει οριστικά».

Και καταλήγουν, αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να παραμείνει ανοιχτό το νοσοκομείο: «Το νοσοκομείο Γουμένισσας θα συνεχίσει να υπάρχει, θέλει δεν θέλει ο κ. Βεντούρης, ακόμη κι αν χρειαστεί να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις έναντι οποιουδήποτε επιβουλεύεται το κακό του τόπου μας».

Η «έκρηξη» της Φαίης

Η γοητευτική παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης, παρά το γεγονός ότι είναι ένα άτομο ιδιαιτέρως χαμηλών τόνων, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικά με τα οποία ασχολείται και για τα οποία ενημερώνεται.
Το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε την οργή της, γιατί η κατάσταση που απειλεί το νοσοκομείο στη Γουμένισσα -αλλά και, όπως γράφει χαρακτηριστικά, η αίσθηση ότι απειλείται με υποβάθμιση η γενέτειρά της-, την εξόργισαν ακόμη περισσότερο και γι” αυτό έκανε ουσιαστικά παρέμβαση μέσω Διαδικτύου.

87

Ελπίδα της, να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να κάνουν ουσιαστική παρέμβαση στο μείζον θέμα που προέκυψε στο νοσοκομείο της περιοχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον της γνωστής παρουσιάστριας, η Φαίη επέλεξε να τουιτάρει με αυτόν τον καταγγελτικό τρόπο, για να ευαισθητοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και να παρέμβει άμεσα και σίγουρα όχι για να ανοίξει μέτωπο με τον υπουργό.

πηγή:protothema.gr

 

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.