Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Χρήστου Γκουντενούδη

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον δήμαρχο Παιονίας για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να επανιδρυθούν τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας, κάνοντας λόγο για φτηνό εντυπωσιασμό, καπηλεία της προσπάθειας άλλων, μικροπολιτική και μίζερο επικοινωνιακό τακτικισμό.

sxoleio

Μιλώντας για «καιροσκοπικά ανακλαστικά του Δήμου Παιονίας», η ΝΕ αναρωτιέται γιατί για μια 5ετία η δημοτική αρχή Παιονίας δεν στάθηκε ικανή να δώσει λύση στο πρόβλημα, ενώ υπογραμμίζει ότι συνειδητή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας είναι η προστασία του Δημόσιου Σχολείου.

Ταυτόχρονα η ΝΕ τονίζει ότι «άλλαξαν Περιφερειακός Διευθυντής και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σταθερό προσανατολισμό τους την καθημερινή ασχολία με τα προβλήματα της εκπαίδευσης», προσθέτοντας ότι «η διακριτική παρέμβαση-απάντηση στους πανηγυρισμούς του κ. Γκουντενούδη από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αποκαλυπτική».

Η ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του Εθνικού Τυπογραφείου (ΦΕΚ 1826/22-06-2016-Τεύχος Β) που αφορούσε στην επανίδρυση των δημοτικών σχολείων Τούμπας και Γοργόπης, τα καιροσκοπικά ανακλαστικά  του Δήμου Παιονίας λειτούργησαν άψογα και με ταχύτητα θαυμαστή.

Στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Παιονίας της 24ης Ιουνίου η Δημοτική αρχή και ο κ. Δήμαρχος σε προσωπικό μέσο δικτύωσης, καμαρώνουν ανερυθρίαστα πως:  «Μετά από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιονίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι εγκρίθηκε η επανίδρυση και η λειτουργία, από το σχολικό έτος 2016 –2017, δύο (2) Σχολικών Μονάδων στο Δήμο μας, το 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Γοργόπης και το 2/Θ Δημοτικό Σχολείο Τούμπας (ΦΕΚ 1826/22.06.2016,ΤΕΥΧΟΣ Β’).

Και ασφαλώς, δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν στους καλοπροαίρετους δημότες που έσπευσαν να συγχαρούν τη «μαχητική» Δημοτική αρχή, ποιες συγκεκριμένα ήταν οι προσπάθειες που οδήγησαν στη μεγάλη » επιτυχία»; Γιατί για μια 5ετία δεν στάθηκαν ικανοί να δώσουν λύση στο πρόβλημα; Τι άλλαξε τους τελευταίους μήνες και το ζήτημα πήρε το δρόμο που η αγωνία των κατοίκων της Γοργόπης και της Τούμπας προσδοκούσε; Γιατί κακά τα ψέματα, κάτι, ή μάλλον πολλά, άλλαξαν..

Άλλαξε  το Υπουργείο Παιδείας, με συνειδητή πολιτική του επιλογή την προστασία-στα πλαίσια της δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας- του Δημόσιου Σχολείου. Άλλαξαν Περιφερειακός Διευθυντής και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σταθερό προσανατολισμό τους την καθημερινή ασχολία με τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αντιστράφηκε  συνολικά η αντίληψη της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ για συρρίκνωση της Δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Τα μόνα που δεν άλλαξαν είναι πρώτιστα η σταθερή, αταλάντευτη προσπάθεια των κατοίκων, των γονιών, των τοπικών κοινωνιών  Γοργόπης και Τούμπας να αγωνιστούν για το δικαίωμα να ξανανοίξουν τα σχολεία. Και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως διατυπώθηκαν και εκφράστηκαν και σε επίπεδο κοινοβουλίου από το 2013, για την αναγκαιότητα στήριξης των τοπικών κοινωνιών του νομού μας,  ιδιαίτερα μέσα από το Δημόσιο σχολείο.

Η διακριτική παρέμβαση-απάντηση στους πανηγυρισμούς του κ. Γκουντενούδη από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αποκαλυπτική: «Σε όλη αυτή τη διαδρομή, στήριξη είχα αποκλειστικά και μόνο, από τους γονείς  και κατοίκους των δυο χωριών, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γοργόπης,   από τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της Α/θμιαςΕκπ/σης Κιλκίς  που ετοίμασαν με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν, από τον Περιφερειακό Δ/ντήΕκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, από τους αρμόδιους υπαλλήλους και φυσικά από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και τον Υπουργό Παιδείας που είχε και την τελική απόφαση».

Η δικαίωση, όχι η επιτυχία, ανήκει σ’ αυτούς και μόνο λοιπόν. Που απέδειξαν πως η θέληση, η εργατικότητα, η επιχειρηματολογία, η συνεργασία και η επιμονή, κάποιες φορές τα καταφέρνουν.

Στη Δημοτική αρχή της Παιονίας θα μείνουν ο φτηνός εντυπωσιασμός, η καπηλεία της προσπάθειας άλλων, η μικροπολιτική και ο μίζερος επικοινωνιακός τακτικισμός. Ενώ τα πράγματα αργά αλλά σταθερά αλλάζουν, ο Δημοτικός άρχοντας της Παιονίας παραμένει νοσταλγός της λογικής της μικρότητας, της πολιτικής κουτοπονηριάς, της πολιτικάντικης εξαπάτησης.  Δυστυχώς…! «

 

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.