Το πρόγραμμα προβολών στο θερινό σινεμά «Δημήτρης Ζωηρός» για το καλοκαίρι 2015

THERINO-kinimatografos-kilkis-001

Σπουδαίες ταινίες της πρόσφατης και σχετικά πρόσφατης παραγωγής συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών στο θερινό κινηματογράφο «Δημήτρης Ζωηρός» φέτος το καλοκαίρι.

Για δυο μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα προβληθούν «υπό το σεληνόφως» στο Λόφο Αγ. Γεωργίου μεγάλα φιλμς όπως το «Τέλειο Χτύπημα» του Τορνατόρε (Σινεμά, ο Παράδεισος), η Philomena του Στήβεν Φρίαρς, το μοναδικό …βουβό του 2011 αριστούργημα «The Artist», η τρίτη ταινία της σειράς διαλογικού σινεμά με τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, «Πριν τα Μεσάνυχτα» (με έντονο ελληνικό άρωμα) και το εκπληκτικό ινδικό φίλμ «The Lunchbox», αλλά και η σπουδαία τελευταία ταινία του Π. Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία».

Παράλληλα, βέβαια, θα υπάρχουν και οι ταινίες για μικρά και …μεγάλα παιδιά (που θα είναι όλες μεταγλωτισμένες.

Αναλυτικά, θα προβληθούν οι ταινίες:

tainia1

Το Τέλειο Χτύπημα (La Migliore Offerta / The Best Offer), 02-04.07.2015 

Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 131′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρεμε τους: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Σίλβια Χεκς

Ο διάσημος εκτιμητής τέχνης Βέρτζιλ Όλντμαν δεν έχει κανέναν στη ζωή του πέρα από υπηρέτες και σερβιτόρους. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του. Όταν μια γυναίκα που πάσχει από μια βαριά μορφή αγοραφοβίας τού ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στην κανονισμένη με ακρίβεια δευτερολέπτου ζωή του.

Συνοπτική κριτική

Χρησιμοποιώντας μια σειρά από σεναριακά ευρήματα για να υπογραμμίσει τα λεπτά όρια ανάμεσα στο αυθεντικό και το πλαστό στην τέχνη και κατ’ επέκταση στη ζωή, ο Τορνατόρε θα χτίσει με δεξιοτεχνία το γεμάτο σασπένς σκηνικό του, αυτήν τη φορά με την πολύτιμη βοήθεια του εξαιρετικού Τζέφρι Ρας, του φωτογράφου Φάμπιο Ζαμαριόν και του αγέραστου «Maestro» Ένιο Μορικόνε. Τελικά όμως ο Ιταλός δεξιοτέχνης θα παγιδευτεί σε αυτό το αδιάκοπο παιχνίδι γνησιότητας που ο ίδιος έχει φτιάξει, με την κατασκευή του να παραπέμπει αρκετές φορές σε εμπνευσμένο κινηματογραφικό «ευφυολόγημα» παρά σε αυθεντικό θρίλερ.

tainia2

Μικρά Αγγλία, 09-10.07.2015 

Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 160′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρηςμε τους: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμος Μουμούρης

Στην Άνδρο της δεκαετίας του ’30, η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος, θα παντρευτεί τη μικρότερη κόρη της Μίνας, τη Μόσχα, αναστατώνοντας έτσι επικίνδυνα την οικογενειακή καθημερινότητα.

Συνοπτική κριτική

Η Ιωάννα Καρυστιάνη διασκευάζει συνετά το ευπώλητο μυθιστόρημά της, φέρνοντας μπροστά την ερωτική ιστορία και περιορίζοντας τα ηθογραφικά, πικάντικα στοιχεία του. Ο Βούλγαρης, από την άλλη, κρατά ένα συγκρατημένα μελαγχολικό σκηνοθετικό τόνο (η Άνδρος ως ένα μάλλον αγγελοπουλικό κι ελάχιστα καρτποσταλικό ντεκόρ) και περιγράφει αδρά το νησιώτικο προπολεμικό μικρόκοσμο, συνδέοντας άμεσα την τύχη των ηρώων όχι με μελοδραματικές συμπτώσεις, αλλά με συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές και ιστορικές συνθήκες. Πρόκειται για μια προσεγμένη σε κάθε επίπεδο παραγωγή κι ένα θέαμα που –αν και υπερβολικά μεγάλης διάρκειας– τελικά σέβεται και αποζημιώνει το ευρύ κοινό. Κέρδισε έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (μεταξύ τους εκείνο της καλύτερης ταινίας).

tainia3

Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές (Les Vacances du Petit Nicolas), 11.07.2015 

Κωμωδία 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λόρεν Τιράρμε τους: Βαλερί Λεμερσιέ, Καντ Μεράντ, Ματεό Μπουασελιέ, Ντομινίκ Λαβανάν

Ο μικρός Νικόλας φεύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με τον πατέρα, τη μητέρα και τη γιαγιά του. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο στο οποίο καταλύουν θα γνωρίσει καινούργιους φίλους αλλά και την Ιζαμπέλ, μια κοπέλα με γουρλωμένα μάτια που νομίζει πως οι γονείς του την προορίζουν για μέλλουσα γυναίκα του.

Συνοπτική κριτική

Μια σειρά ανεκδοτολογικών βινιετών, σχηματικών χαρακτήρων και σινεφίλ αναφορών συνθέτουν μια πολύχρωμα χαρωπή συνέχεια των περιπετειών του γνωστού σκανταλιάρη ήρωα, αυτήν τη φορά λιγότερη πιστή στο έργο των Γκοσινί – Σεμπέ.

tainia4

Philomena, 16-18.07.2015 

Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς με τους: Τζούντι Nτεντς, Στιβ Κούγκαν, Σόφι ΚένΈντι Κλαρκ

Ένας Βρετανός δημοσιογράφος ξεκινά να ερευνήσει την ιστορία της Φιλομένα Λι, μιας γυναίκας που πριν από μισό αιώνα αναγκάστηκε από το μοναστήρι όπου ήταν έγκλειστη να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Η κοινή διαδρομή τους θα τους οδηγήσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και σε μια σειρά απροσδόκητων αποκαλύψεων.

Συνοπτική κριτική

Χιούμορ και συγκίνηση συνδυάζονται αριστοτεχνικά σε μια φιλική προς το ευρύ κοινό δραμεντί, η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία. BAFTA σεναρίου, τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και τέσσερις για Όσκαρ (ταινίας, σεναρίου, πρώτου γυναικείου ρόλου και μουσικής).

tainia5

3 Μέρες Διορία (3 Days to Kill), 23-25.07.2015 

Περιπέτεια 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′

Αμερικανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία ΜακΤζιμε τους: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χέιλι Στάινφελντ, Κόνι Νίλσεν

Ο πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ έχει μερικούς μόνο μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Ο σκληροτράχηλος μεσήλικας θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός για να συναντηθεί με την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους, θέλοντας να ζήσει λίγες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής πριν από το τέλος. Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή, όμως, θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία, με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι.

Συνοπτική κριτική

Από την πρώτη κιόλας σεκάνς το κατασκοπικό φιλμ δείχνει ότι στοχεύει στο στάτους της “ένοχης κινηματογραφικής απόλαυσης” και πουθενά αλλού: Το παντελώς ξεχαρβαλωμένο σενάριο των Λικ Μπεσόν και Άντι Χάσακ βριθεί από κενά, κλισέ και αφέλειες, η σκηνοθεσία του ΜακΤζί έχει λόγο ύπαρξης μόνον στις σκηνές δράσης, το διεθνοπολιτικό αμερικανικό καουμποϊλίκι ξεσαλώνει, η οικογένεια θριαμβεύει πάνω σε σορούς από πτώματα, ενώ η γκοθ-κιτς εμφάνιση της Άμπερ Χερντ είναι το στιλιστικό κερασάκι στην action τούρτα…

tainia6-001

Frozen, 30.07.2015 

Θρίλερ 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 93′

Αμερικανική ταινία του Άνταμ Γκριν, με τους Έμα Μπελ, Σον Άσμορ, Κέβιν Ζέγκερς.

Τρεις φίλοι που περνούν ένα σαββατοκύριακο σε χιονοδρομικό κέντρο, αποφασίζουν να κάνουν μια τελευταία κατάβαση μέσα στη νύχτα, αλλά το τελεφερίκ που τους μεταφέρει σταματάει, ενώ μια χιονοθύελλα αρχίζει να ξεσπά και κανείς δεν είναι γύρω για να τους σώσει.

Το σκηνικό αλλάζει από τους καρχαρίες των «Open Water» και μεταφέρεται στις χιονισμένες βουνοκορφές, σε ένα αποτελεσματικό θρίλερ επιβίωσης, που συνδυάζει επιτυχημένα τον φυσικό με τον ψυχολογικό παράγοντα.

Συνοπτική κριτική

Το σκηνικό αλλάζει από τους καρχαρίες των «Open Water» και μεταφέρεται στις χιονισμένες βουνοκορφές, σε ένα αποτελεσματικό θρίλερ επιβίωσης, που συνδυάζει επιτυχημένα τον φυσικό με τον ψυχολογικό παράγοντα.

tainia7

The Artist, 31.07-01.08.2015 

Δραματική 2011 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 100′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιουςμε τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μπερενίς Μπεγιό

Το 1927 ο Τζορτζ Βαλεντίν είναι ο μεγαλύτερος σταρ του βωβού στο Χόλιγουντ. Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη νεαρή χορεύτρια Πέπι Μίλερ, η οποία με τον ερχομό του ομιλούντος θα δει την καριέρα της να απογειώνεται, ενώ η δική του παίρνει την κατιούσα.

Συνοπτική κριτική

Απολαυστικός, ασπρόμαυρος και βωβός φόρος τιμής στη χρυσή εποχή του σινεμά, χωρίς καμιά διάθεση μεταμοντέρνας «αποδόμησης». Αντιγραφή και πρωτοτυπία πάνε χέρι χέρι, καθώς όλα τα κλισέ της ελαφριάς κωμωδίας, της εξωτικής περιπέτειας, του σλάπστικ, του μιούζικαλ και του ερωτικού δράματος συσσωρεύονται και συμπλέκονται σε 100 μαγικά λεπτά, θυμίζοντάς μας τι χάθηκε από τη μεγάλη οθόνη και τι έχει απομείνει ακόμη εκεί. Η βράβευση της ταινίας στις Κάνες (για την ερμηνεία του Ντιζαρντέν) ήταν η αρχή μιας αποθεωτικής φεστιβαλικής κι εμπορικής καριέρας, η οποία συνεχίστηκε με τα βραβεία των Αμερικανών κριτικών (Νέας Υόρκης, Βοστόνης, Ουάσινγκτον, Σαν Ντιέγκο), τρεις Χρυσές Σφαίρες και πέντε Όσκαρ (καλύτερη ταινία και στις δύο απονομές).

tainia8

Ο Έρωτας Κρατάει Τρία Χρόνια (L” Amour Dure Trois Ans), 06-08.08.2015 

Κομεντί 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρέντερικ Μπεϊγκμπεντέρμε τους: Λουίζ Μπουργκουάν, Γκασπάρ Προυστ, Φρέντερικ Μπελ, Τζόι Σταρ

Ένας κριτικός λογοτεχνίας χωρίζει από τη γυναίκα του και, πεπεισμένος πως ο έρωτας δεν κρατάει πάνω από τρία χρόνια, αρχίζει να γράφει ένα βιβλίο με ανάλογο θέμα που γίνεται μπεστ σέλερ. Η καινούρια σχέση του με την Αλίς, με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος, του αλλάζει ιδέες, αλλά η τελευταία αρνείται να τον εμπιστευτεί.

Συνοπτική κριτική

Ο Γάλλος διανοούμενος-σταρ Φρεντερίκ Μπεϊγκμπεντέ σκηνοθετεί με γενναίες δόσεις αυτοσαρκαστικού χιούμορ ένα δικό του αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα. Ανατρεπτικός κι ευφυολόγος, παρασύρεται τελικά από μια υστερική διάθεση… γαλλικού τύπου να εκπλήσσει διαρκώς, εξαντλώντας γρήγορα την όποια φρεσκάδα και πρωτοτυπία του.

tainia9

Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές (The Pirate Fairy), 13.08.2015 

Animation 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 78′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πέγκι Χολμς

Έπειτα από μια καταστροφή που προκαλεί στο νεραϊδο-χωριό, η Ζαρίνα αναγκάζεται να το εγκαταλείψει, επιστρέφει όμως ένα χρόνο αργότερα και κλέβει τη μαγική νεραϊδόσκονη. Τώρα η Τίνκερμπελ και η παρέα της θα πρέπει να την αναζητήσουν και να την πάρουν πίσω, αποστολή που θα τις φέρει αντιμέτωπες με ένα τσούρμο άγριους πειρατές.

Συνοπτική κριτική

Χαριτωμένη συνέχεια των περιπετειών της φτερωτής ηρωίδας της Disney, η οποία ξεφεύγει από την απλοϊκότητα του home entertainment κι «ενηλικιώνεται» κινηματογραφικά.

tainia10

Πριν τα Μεσάνυχτα (Before Midnight), 14-15.08.2015

Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερμε τους: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Σίμους Ντέιβι – Φιτζπάτρικ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγαρη

Ο Τζέσι και η Σελίν, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, είναι τώρα ζευγάρι με παιδιά και κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στη χώρα η σχέση τους θα δοκιμαστεί με απρόοπτο τρόπο.

Συνοπτική κριτική

Διαλογικό σινεμά σεναριακής ακρίβειας και συναισθηματικής ειλικρίνειας, πιστό στην κομψή απλότητα των «Πριν το Ξημέρωμα» και «Πριν το Ηλιοβασίλεμα». Οι δύο πρωταγωνιστές είναι απολαυστικοί, ενώ ο Λινκλέιτερ εκμεταλλεύεται στο έπακρον τις δραματικές δυνατότητες (το διαχρονικό και το εφήμερο, το πνευματικό και το υλικό, το φως και το σκοτάδι) του ελληνικού τοπίου. Η Ζιλί Ντελπί ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και το προσαρμοσμένο σενάριο για Όσκαρ.

film1

Oldboy, 20-22.08.2015 

Θρίλερ 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σπάικ Λιμε τους: Τζέιμς Μπρόλιν, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Σάρλτο Κόπλεϊ

Ένας αμοραλιστής διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται έγκλειστος σε ένα δωμάτιο για 20 χρόνια χωρίς να ξέρει γιατί. Όταν ελευθερώνεται προσπαθεί να βρει την κόρη του, η οποία ήταν τριών ετών όταν εκείνος εξαφανίστηκε αλλά και τον άνθρωπο που οργάνωσε την απάνθρωπη τιμωρία του.

Συνοπτική κριτική

Εκτός φόρμας εδώ και… δεκαετίες, ο Σπάικ Λι διασκευάζει την cult επιτυχία του Παρκ Τσαν-Γουκ με την ανάλογη μπαρόκ υπερβολή, όχι όμως και το λυτρωτικό μαύρο χιούμορ το οποίο τη διέσωζε από τη γραφικότητα. Επιπλέον, είναι απορίας άξιον πως όλες οι σεναριακές αλλαγές δεν κουβαλούν ίχνος έμπνευσης, με την πορεία του ήρωα προς την εξιλέωση να έχει προσλάβει απλοϊκά χριστιανικές διαστάσεις και την ερμηνεία του Τζος Μπρόλιν να βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος από τον αυτοκαταστροφικά παθιασμένο χαρακτήρα του.

film2

The Lunchbox, 27-29.08.2015 

Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Ινδική ταινία, σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτραμε τους: Ιρφάν Καν, Νιμράτ Καούρ, Ναβαζουντίν Σιντίκι

Η λάθος παράδοση ενός κολατσιού φέρνει σε επαφή μια παραμελημένη από τον σύζυγό της νοικοκυρά κι έναν μοναχικό –στα πρόθυρα συνταξιοδότησης– λογιστή, οι οποίοι αρχίζουν να επικοινωνούν με καθημερινά μηνύματα μέσω του lunchbox.

Συνοπτική κριτική

Ανθρώπινη, καλογραμμένη και αφηγηματικά κομψή δραμεντί με κοινωνική ματιά. Μικρή φεστιβαλική έκπληξη των περσινών Κανών και μία από τις feelgood κινηματογραφικές εμπειρίες αυτής της σεζόν.

Κείμενα: athinorama.gr

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.