Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Αλόμα

Στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών φίλοι και συγγενείς είπαν σήμερα Τρίτη το τελευταίο αντίο στη θρυλική Αλόμα, την τραβεστί που έχασε πριν λίγες ημέρες τη μάχη με τη ζωή, καθώς υπέκυψε στα σοβαρά της τραύματα, τα οποία είχαν προκληθεί όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι που διέμενε μόνη της τα τελευταία χρόνια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Αλόμα υπήρξε ένα εκρηκτικό και αμφιλεγόμενο πρόσωπο που σε κάθε περίπτωση απασχόλησε την επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα από την εποχή ιδιαίτερα που μπήκε στον πολιτικό χώρο και πάλεψε για τα δικαιώματα των τραβεστί αλλά και των ομοφυλόφιλων προκαλώντας σάλο με τις ανατρεπτικές της απόψεις και προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλων κυρίως κατά τη δεκαετία του 80.

Τα παιδικά χρόνια στο Κιλκίς

Με δύσκολα παιδικά χρόνια ο Μπάμπης ο οποίος καταγόταν από ένα χωριό του Κιλκίς είχε πολλές φορές αναφερθεί στον κοινωνικό του αποκλεισμό από τη μικρή κοινωνία του χωριού που τον οδήγησε στο να προσπαθήσει να αναζητήσει την τύχη του από πολύ μικρός στη Θεσσαλονίκη ενώ η ζωή του άλλαξε όταν εκείνος μπήκε στη διαδικασία μόλις στα 17 του χρόνια να εκδίδεται προκειμένου να ζήσει όπως ο ίδιος είχε πει.

Στην τελευταία του συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γιάννη Χατζηγεωργίου είχε μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές που είχε αντιμετωπίσει στην παιδική του ηλικία:

aloma-001

«Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό, κοντά στο Κιλκίς. Αγροτική οικογένεια ήμασταν και είχα επτά ετεροθαλή αδέλφια. Εγώ, θυμάμαι, είχα μεγάλη αδυναμία στη μητέρα μου – συνήθως αυτό συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους. Αυτήν είχα ως πρότυπό μου, όλο στην αγκαλιά της ήθελα να είμαι, δεν ήθελα να πηγαίνω στα καφενεία, επιθυμούσα τη γυναικεία παρέα. Ως παιδί, λόγω των οικογενειακών μας προβλημάτων, στερήθηκα την αγάπη, τη θαλπωρή. Δεν είχα συμπαγή οικογένεια.

Στα 9 μου χρόνια, καθώς κάναμε μπάνιο σε ένα ποτάμι, κάποιος ηλικιωμένος γείτονάς μας ξεχώρισε εμένα από όλα τα παιδιά που παίζαμε μαζί, με πήγε παράμερα, έβαλε το κεφάλι μου μέσα στο νερό για να μην ακούγομαι και με βίασε. Το αίμα από το σώμα μου κοκκίνισε το νερό, έκλαιγα, σπάραξα, αλλά δεν το είπα στους γονείς μου.

Αυτός ο βιασμός έχω την εντύπωση ότι επίσπευσε την κατάσταση της ομοφυλοφιλίας. Όσα παιχνίδια παίζαμε μετά με τα άλλα παιδιά είχαν μέσα πάντα κάτι σεξουαλικό κι εγώ ήμουν ανέκαθεν ο παθητικός. Έκανα τη δασκάλα ή όταν παίζαμε κρυφτό όλοι ήθελαν να είναι στην ομάδα μου, επειδή εκεί που κρυβόμασταν εμείς παίζαμε σεξουαλικά παιχνίδια. Τώρα σκέφτομαι ότι μάλλον αυτά τα παιδιά θα έχουν οικογένειες και εγγόνια».

Η Αλόμα δραστηριοποιήθηκε πολύ έντονα κάποια περίοδο όταν οργάνωσε το κίνημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των τραβεστί που ειδικότερα κατά την περίοδο του 80 αποτελούσαν στόχο πολλών καθώς δέχονταν επιθέσεις αλλά και λεκτικές βολές με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή τους σε αρκετές των περιπτώσεων. Επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων αλλά και των εκδιδόμενων προσώπων φτάνοντας στο σημείο να βγει στους δρόμους και να παλέψει για τα δικαιώματα αυτά.

Πηγή: trelokouneli.gr

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.