Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής από την Β. Ελλάδα

vouli-003

Τρεις υφυπουργοί στην τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά, οι δύο της ΝΔ (Ακης Γεροντόπουλος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος) και ο τρίτος, ο Γιώργος Ντόλιος, με το ΠΑΣΟΚ, και με τέσσερις συνεχείς θητείες στη Βουλή, δεν εκλέχθηκαν στον Εβρο.

Τη μία έδρα που πήρε η ΝΔ κατέλαβε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος κατέβηκε για πρώτη φορά, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Εκτός Βουλής έμεινε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης, που κατέβηκε στις Σέρρες, όπου οι έδρες της ΝΔ από τρεις περιορίστηκαν σε δύο, ενώ μία από αυτές κατέλαβε με μεγάλη διαφορά ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλής.

Στην Καβάλα η ΝΔ από τέσσερις έδρες περιορίστηκε σε μία και ανάμεσα σε αυτούς που έμειναν εκτός Βουλής είναι και ο πρώην αντιπρόεδρός της, Γιώργος Καλαντζής.

Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στην Α” Θεσσαλονίκης, ενώ απέτυχαν να εκλεγούν και οι δύο πρώην γενικοί γραμματείς Στράτος Σιμόπουλος και Παναγιώτης Κοκκόρης, ενώ και στη Β” Θεσσαλονίκης δεν εκλέχθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στην Πέλλα η ΝΔ έμεινε από τρεις σε μία έδρες (την κατέλαβε ο Γ. Καρασμάνης), ενώ δεν εκλέχθηκε ο «καραμανλικός» και αρκετά… θορυβώδης στην προηγούμενη Βουλή Ιορδάνης Τζαμτζής (με τέσσερις θητείες από το 2000). Την ίδια τύχη είχε και ο άλλος «αγροτιστής» του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, στα Γιάννενα, όπου το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα.

Στην Πιερία η ΝΔ από τις τέσσερις έδρες που είχε περιορίστηκε σε μία που την πήρε ο Κώστας Κουκοδήμος, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που έμειναν εκτός Βουλής είναι και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου έμεινε εκτός Βουλής και μαζί και ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομίας και πρώην βουλευτής Λάρισας. Στη Μαγνησία, πέραν της Ζέττας Μακρή, εκτός Βουλής έμεινε και ο προφυλακισμένος Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αφού η Χρυσή Αυγή έχασε την έδρα.

Στα Τρίκαλα η ΝΔ περιορίστηκε από τρεις σε μία έδρα (την πήρε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας) και έμεινε εκτός Βουλής ο αρκετά… θορυβώδης Μιχάλης Ταμήλος, ο οποίος ήρθε τέταρτος, καθώς και ο «καραμανλικός» Ηλίας Βλαχογιάννης.

Στα Γιάννενα δεν επανεκλέχθηκε ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση Καραμανλή, Σταύρος Καλογιάννης.

Αποτυχίες όμως υπήρξαν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο Κιλκίς δεν επανεκλέχθηκε η νεαρή φαρμακοποιός Ειρήνη Αγαθοπούλου, την έδρα της οποίας πήρε ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο. Το ίδιο έγινε και στη Λάρισα με τον Δημήτρη Γιελαλή.

Δύο πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, που εντάχθηκαν στη ΝΔ προεκλογικά, δεν κατάφεραν να εκλεγούν -πάτωσαν κυριολεκτικά- ο Γιώργος Νταβρής στην Αρτα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος στην Ημαθία.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η Κοζάνη χωρίς βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1981 που δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ βουλευτή στην Κοζάνη και ο Πάρις Κουκουλόπουλος επί πέντε τετραετίες δήμαρχος, δύο φορές βουλευτής και υπουργός έμεινε εκτός Βουλής.

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
Την εκτόπισε δημοσιογράφος

Τον Μάρτιο του 2013 είχε πάρει τη θέση του εκλιπόντος Αθ. Νάκου. Eμεινε εκτός Βουλής χάνοντας την έδρα από τον διευθυντή τοπικής εφημερίδας Χρ. Μπουκόρο που στηρίχθηκε από τον μηχανισμό του Νάκου.

ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ
Η διεδρική δεν τον ωφέλησε

Μπορεί η Θεσπρωτία να έγινε διεδρική, όμως ο πρώην υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Σαμαρά, που έπαιρνε τη μονοεδρική περιφέρεια από το 2000 -δεν εκλέχθηκε μόνο το 2009-, έμεινε εκτός Βουλής.

ΜΙΧ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Στη θέση του ο Γ. Κασαπίδης

Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών έχασε την έδρα στην Κοζάνη με αρκετή διαφορά από έναν… αντιμνημονιακό συνυποψήφιό του στη ΝΔ, τον Γ. Κασαπίδη. Ο τελευταίος επέστρεψε στη ΝΔ προεκλογικά και εκλέχθηκε.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ – ΕΘΝΟΣ

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.