«Ήλθε της κυβέρνησης η τελευταία ώρα» - Κιλκίς24

Φορείς και πολίτες του Κιλκίς διατράνωσαν σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ειρήνης την αγανάκτηση τους για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που κατέληξε σε μια μεγάλη πορεία δια μέσου των οδών 21ης Ιουνίου, Γ. Καπέτα και Θεσσαλονίκης, με μια ενδιάμεση στάση στο Δημαρχείο, όπου διεξάγονταν μάλιστα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυρίαρχες παρουσίες στη συγκέντρωση ήταν ασφαλώς ο μεγάλος Κιλκισιώτης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης κι η διάσημη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, που βρέθηκαν στο Κιλκίς μ` αφορμή την μεγάλη συναυλία που θα δώσουν στις 19 Ιουνίου στα πλαίσια του γιορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης του Κιλκίς.

orfanidis-theodoridou

Και οι δυο χαιρέτησαν την εκδήλωση εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοφωνίας κι ενώνοντας τη δυνατή φωνή διαμαρτυρίας τους με τους συγκεντρωμένους πολίτες του Κιλκίς. Παράλληλα, υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο της ΕΡΤ στη προβολή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων και της ποιοτικής μουσικής και ψυγαγωγίας.

Την συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι των πολιτών του Κιλκίς, του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία, των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, της τοπικής ΕΛΜΕ, της Κοινωνίας Πολιτών και της Οικοκοινωνικής Δράσης. Αμέσως μετά συγκροτήθηκε πορεία με συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, πολλά απ` τα οποία χαρακτήριζε η ευρηματικότητα.

Συγκεκριμένα, κυριάρχησαν τα συνθήματα, «Χούντα, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς», «Η ΕΡΤ δεν είναι του Σαμαρά τσιφλίκι», «Πουλάτε την ΕΡΤ, πουλάτα τα λιμάνια, πουλήστε και τις μάνες σας και φύγετε τσογλάνια», «Ρεύμα, υγεία, παιδεία και νερό, εμπόρευμα δεν είναι, ανήκουν στο λαό» και «Σήμερα η ΕΡΤ, κι έρχεται η σειρά σου, να δούμε τι θα λες αύριο στα παιδιά σου». Κι όταν άρχισε να ψιχαλίζει, το σύνθημα έπεσε αυθόρμητα: «Έπιασε βροχή, έρχεται και μπόρα, είναι της κυβέρνησης η τελευταία ώρα»!

Ψήφισμα στο Δημαρχείο

Κατά τη διάρκεια της στάσης της πορείας στο Δημαρχείο, διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους συμβούλους και τον τελώντα χρέη δημάρχου, Περ. Κολότσιο να βγαίνουν στο κεφαλόσκαλο της εισόδου, και τον Θοδ. Ορφανίδη να διαβάζει το εξής ψήφισμα των πολιτών του Κιλκίς:

«Η κυβέρνηση με ένα ωμό πραξικόπημα ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επιχειρεί ένα καθοριστικό χτύπημα όχι μόνο στους εργαζομένους και την ενημέρωση, αλλά ένα τελειωτικό χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία. Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι προσκλητήριο για όλους μας. Δεν παλεύουμε για ένα μισθό, παλεύουμε για να παραμείνει η δημοκρατία στην Ελλάδα, σε αυτόν τον τόπο. Ειμαστε αντιμέτωποι με τη συρρίκνωση της ελευθερίας της έκφρασης. Η ΕΡΤ είναι κοινωνικός πλούτος, επενυδμένος εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για απόφαση χούντας. Δε θα περιμένουμε να έρθει η σειρά μας.

Ολοι στο δρόμο σε ανένδοτο αγώνα , μαζί με τους εργαζόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό, για να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Είναι καθήκον όλων – Το ποτήρι ξεχείλισε

Ζητούμε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας να πάρει θέση και να εκδώσει ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ενάντια στη δημοκρατική εκτροπή. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ακόμα και η σιωπή συνιστά συνενοχή.»

 

Πηγή

Δραγανίδης Νίκος Μαθηματικός Κιλκίς

rosso

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.