Σύμφωνο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» - Goumenissa Blog

60

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης και ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος υπέγραψαν σήμερα (30.7.2015) Σύμφωνο Συνεργασίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παρόντες στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και άλλοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη και διαχείριση:
υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο (παιδιά – θύματα κακοποίησης – παραμέλησης, παιδιά θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης, παιδιά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης – ηλεκτρονικού εγκλήματος) και,
υποθέσεων εξαφανισθέντων παιδιών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει σειρά συντονισμένων ενεργειών, με στόχο τόσο την καθιέρωση αποτελεσματικών μηχανισμών για το χειρισμό υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο και υποθέσεων εξαφάνισης παιδιών, όσο και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να συμβάλλουν στην πρόληψη περιπτώσεων κατά τις οποίες παιδιά είναι θύματα ή θύτες παραβατικών συμπεριφορών ή εξαφανίζονται.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, μιλώντας κατά την υπογραφή της συμφωνίας, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, βασικός μας στόχος είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Η συμφιλίωση επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, και με «άνοιγμα» σε κοινωνικούς φορείς, που έχουν ήδη καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας και της Πολιτείας, και που στόχο έχουν, σε συνεργασία με την Αστυνομία, να αντιμετωπίσουν τρέχοντα προβλήματα. Στην περίπτωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», τα προβλήματα αφορούν στα πλέον ευαίσθητα πλάσματα, τα παιδιά. Παιδιά που είναι θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εγκατάλειψης, εκτεθειμένα σε ενδοοικογενειακή βία, ηλεκτρονικό έγκλημα, σε μια κοινωνία με έωλο το αξιακό της σύστημα.

Γνωριζόμαστε χρόνια με τον κ. Γιαννόπουλο σε επίπεδο επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων. Χαίρομαι που στο εξάμηνο της ευθύνης μου σε αυτό το Υπουργείο επικαιροποιούμε τη συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία. Σκοπεύουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις για να φτιάξουμε θεσμούς που θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν.

Η Αστυνομία, ο Αρχηγός, το Επιτελείο θα είναι κοντά στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη τιμή το ότι επικαιροποιούμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο, αυτή την στιγμή, είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Όμως πέραν του πρωτοκόλλου συνεργασίας, έχουμε τη διάθεση και την επιθυμία να κάνουμε πολύ περισσότερα. Σας δίνω το χέρι στον καθένα ξεχωριστά και σας λέω ότι είμαστε εδώ, κόντρα στους καιρούς, κόντρα στις δυσκολίες, για να υπηρετήσουμε έναν σκοπό, για να υπηρετήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες. Για να υπηρετήσουμε την κοινωνία.
Και είναι ιδιαίτερη τιμή το ότι ο Υπουργός μας έδωσε αυτή την δυνατότητα.»

Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία Αστυνομίας και του συλλόγου, που αφορά σε όλα τα επίπεδα. «Δεν μιλάμε μόνο για μια θυματοποίηση των παιδιών.

Μιλάμε για το μέλλον της χώρας ουσιαστικά. Και να είστε βέβαιος κύριε Πρόεδρε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο. Να είστε καλά.»

 

Πηγή

 

προσφορές deals

Τελευταία νέα

Αναρτήθηκε στις 24/04/2023, 20:30 από XRP Live
youtube-id-ocwsigrqhji Ripple and XRP have been making headlines in the crypto world recently. Brad Garlinghouse, the CEO Ripple and XRP have been making...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 01:14 από StefWebTv
youtube-id-dhsb7vxl7bi Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022 - 2023 | ΠΑΟΚ Κρηστώνης - ΑΠΟΛΛΩΝ...
Αναρτήθηκε στις 17/04/2023, 00:14 από StefWebTv
youtube-id-n6yaqa5kbtk Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023 Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς 2022-2023
Αναρτήθηκε στις 14/04/2023, 19:47 από StefWebTv
youtube-id-l8bql9sq_mc www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360 Virtual tours services www.360diasasis.gr | 360 Εικονικές περιηγήσεις | 360...
Αναρτήθηκε στις 09/04/2023, 17:53 από StefWebTv
youtube-id-natoetdhxo8 Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 08/04/2023, 23:12 από StefWebTv
youtube-id-_sr1c7ai26m Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Α' ΕΠΣ Κιλκίς Playoffs 3η αγωνιστική | Αλέξανδρος Κιλκίς - Ποντιακός...
Αναρτήθηκε στις 05/04/2023, 19:48 από StefWebTv
youtube-id-hmwhg1g6os 360 Google street view για επιχειρήσεις. 360 Google street view για επιχειρήσεις.
Αναρτήθηκε στις 04/04/2023, 16:36 από StefWebTv
youtube-id-jv8l-juq4h8 Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου Βίντεο Εικονικής περιήγησης Μικροβιολογικού Ιατρείου κ. Δημητρίου Παραστατίδη...

Η ιστοσελίδα  kilkistoday.gr χρησιμοποιεί cookies για την διασφάλιση καλύτερης εμπειρίας στην ιστοσελίδα – Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.